Situatie Raadhuisplein en Raadhuisstraat

Nieuwe verkeerssituaties zijn altijd even wennen voor weggebruikers. Zo ook bij de nieuwe situatie bij het Raadhuisplein en Raadhuisstraat in Sprang-Capelle. We krijgen hier vragen over. Hoe zit het nu precies?

Rechts heeft voorrang
In de nieuwe situatie is het zo dat de parkeerplaatsen geen inrit meer hebben. Dit
betekent dat de voorrang niet geregeld is en bestuurders van rechts voorrang moeten krijgen! In heel Nederland geldt de regel dat als de voorrang niet expliciet is geregeld bestuurders van rechts voorrang hebben. Dit zorgt ervoor dat het verkeer langzamer moet rijden en is hiermee een verkeersremmende maatregel. De maximum snelheid in de Raadhuisstraat is niet veranderd: 30 km/h.

Oversteken
Eén oversteek aanleggen was geen optie omdat er drie voor de hand liggende locaties zijn om over te steken van de ene kant van het winkelcentrum naar de andere: aan de oostzijde, de westzijde en in het midden. Daarom zijn er nu drie plekken waar de stoeprand verlaagd is, hier kan men oversteken.

Parkeerschijf
Het Raadhuisplein is geen parkeerschijfzone meer. U hoeft uw blauwe kaart dus niet meer voor uw ruit te plaatsen.

Gehandicaptenparkeerplaatsen
Er zijn drie algemene gehandicapten parkeerplaatsen zonder kenteken op het Raadhuisplein. Twee aan de noordkant aan de zijde van de Bolderik. En nog één op het Raadhuisplein. Naar aanleiding van een telefoontje van ons naar de gemeente over de vraag of er ook een invalideparkeerplaats komt bij onze praktijk, hebben ze  drie parkeerplaatsen vervangen door twee gehandicaptenparkeerplaatsen zonder kenteken.

Aangezien we merken dat het soms toch lastig is om uw auto te kunnen parkeren op het Raadhuisplein, hebben wij besloten dat we onze eigen 2 parkeerplaatsen beschikbaar stellen voor onze minder valide patiënten.